Portugal's Prime Minister and Socialist Party (PS) candidate Antonio Costa meets supporters as part of the last day of campaigning ahead of Portugal's general election, at downtown Lisbon, Portugal October 4, 2019. Foto: Jon Nazca / Reuters / NTB scanpix

Covid-19: António Costa advarer om at landet vil gå inn i en “kritisk fase”

Nå begynner skolene igjen, og mange går tilbake til normalt liv.

Porto, (Lusa) – Statsministeren advarte 7. september om at landet vil gå inn i en “kritisk fase” på grunn av sesongskiftet, begynnelsen av skoleåret og gjenopptakelsen av mange aktiviteter, og ber om overholdelse av reglene for å kontrollere pandemien .

“Vi kommer til å være i et kritisk øyeblikk fordi antallet aktive mennesker vil øke, etter at vi kommer tilbake fra ferien, vil vi gå inn på høsten og klassene vil begynne igjen, så risikoen for smitte vil nødvendigvis øke,” sa António Costa.

Regjeringssjefen snakket med journalister ved inngangen til møtet om utviklingen av covid-19 i Portugal, som samler eksperter, politikere og sosiale partnere og som finner sted i ettermiddag i Porto, med en åpen overføring av teknikerens første inngrep.

Møtet samler republikkens president, Marcelo Rebelo de Sousa, statsministeren, presidenten for republikkens forsamling, Eduardo Ferro Rodrigues, partiet, arbeidsgivere og fagforeningsledere.

Dette møtet får “stor betydning” for øyeblikket fordi det, betraktet som Costa, på det tidspunktet landet befinner seg, er det viktig å høre fra eksperter igjen, ikke bare om den nåværende situasjonen, men om hva som skjer i Europa som helhet og hvorfor grunn tidligere enn mange forventet er det en betydelig økning i sakene.

“Det er en god tid å minne alle på at inntil det er vaksine, har pandemien ikke gått, og det er viktig å opprettholde all pleie, fra å ha på seg en maske, håndhygiene og sosial avstand,” sa han.

Statsministeren minnet om at hvis alle overholder reglene, er det mulig å kontrollere den betydelige økningen i pandemien, noe som er viktig, slik at det ikke blir for mye belastning for helsetjenester.

Det er viktig å opprettholde reaksjonskapasiteten til National Health Service (SNS), og understreke at regjeringen har styrket denne responsen.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x