Foto © RoyGabrielsen.com

Streiken blant farlig gods sjåførene lammer nå hele Portugal

Streiken blant farlig gods sjåførene lammer nå hele Portugal, og folk oppfordres nå til å la f.eks. ambulanser få prioritet.

Taxiene i hele landet blir lammet, presidenten er bekymret fordi det under påske-høytiden er mange som vil besøke sine familier, og det har dukket opp et nettsted – vost.pt – som prøver å holde oversikt over hvor det fortsatt er drivstoff igjen.

I forhandlingene med regjeringen er det bedt om at det opprettholdes en minimumstjeneste på 40% av normal levering av tjenester i Stor-Lisboa og Stor-Porto. Algarve er ikke en del av denne “garantien”.

Som forklart i denne artikkelen, så skal “minimums tjeneste” fortsatt sikre tilførsel av drivstoff til sykehus, brannmenn, havner og flyplasser skal sikres 100% – som om det ikke var streik. Det er ikke bekreftet at dette faktisk skjer.

Det meldes nå (11:50) at mange taxier har parkert grunnet manglende drivstoff. Dette vil ramme f.eks. pasient-transport, skole-transport osv.

Oppdatering 14:00 – lokal tid

  • Levering av dyrefor vil stoppe opp torsdag morgen, og regjeringen bes gripe inn.
  • Stasjoner langs motorveier A1, A2, A5 og A6, er nå tomme for drivstoff.
  • Forsyningen av drivstoff ved Lisboa-flyplassen er gjenopptatt, men det kan antageligvis ikke bli levert nok.
  • 7 tankbiler kjører ut fra Aveiras raffineriet for å levere til der det skal opprettholdes minimumstjenester. Transporten ble eskortert av GNR.
  • Minst 16 fly er omdirigert til Sevilla (Spania) på grunn av drivstoff-mangelen. Det har ikke ført til noen forsinkelser ved denne flyplassen.

Husk å abonnere på våre nyhetsbrev, så går du ikke glipp av de viktigste nyhetene fra Portugal. Se helt nederst.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse

Compare