Foto © RoyGabrielsen.com

Streiken blant farlig gods sjåførene lammer nå hele Portugal

Streiken blant farlig gods sjåførene lammer nå hele Portugal, og folk oppfordres nå til å la f.eks. ambulanser få prioritet.

Taxiene i hele landet blir lammet, presidenten er bekymret fordi det under påske-høytiden er mange som vil besøke sine familier, og det har dukket opp et nettsted – vost.pt – som prøver å holde oversikt over hvor det fortsatt er drivstoff igjen.

I forhandlingene med regjeringen er det bedt om at det opprettholdes en minimumstjeneste på 40% av normal levering av tjenester i Stor-Lisboa og Stor-Porto. Algarve er ikke en del av denne «garantien».

Som forklart i denne artikkelen, så skal «minimums tjeneste» fortsatt sikre tilførsel av drivstoff til sykehus, brannmenn, havner og flyplasser skal sikres 100% – som om det ikke var streik. Det er ikke bekreftet at dette faktisk skjer.

Det meldes nå (11:50) at mange taxier har parkert grunnet manglende drivstoff. Dette vil ramme f.eks. pasient-transport, skole-transport osv.

Oppdatering 14:00 – lokal tid

  • Levering av dyrefor vil stoppe opp torsdag morgen, og regjeringen bes gripe inn.
  • Stasjoner langs motorveier A1, A2, A5 og A6, er nå tomme for drivstoff.
  • Forsyningen av drivstoff ved Lisboa-flyplassen er gjenopptatt, men det kan antageligvis ikke bli levert nok.
  • 7 tankbiler kjører ut fra Aveiras raffineriet for å levere til der det skal opprettholdes minimumstjenester. Transporten ble eskortert av GNR.
  • Minst 16 fly er omdirigert til Sevilla (Spania) på grunn av drivstoff-mangelen. Det har ikke ført til noen forsinkelser ved denne flyplassen.

Husk å abonnere på våre nyhetsbrev, så går du ikke glipp av de viktigste nyhetene fra Portugal. Se helt nederst.

×
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x